Samotná ubytovací část je jen jedna z mnoha, která se v hotelech, penzionech či motelech vyskytuje. Musí se taktéž řešit potřebné množství parkovacích stání, technické zázemí, prostory pro zaměstnance atd.
Stravovací část s kuchyní je samostatnou kapitolou. Opět záleží, jaký komfort budou požadovat budoucí hosté, přičemž velkou roli hraje kapacita budoucí restaurace či rychlého občerstvení (tzv. fastfood). Tomu musí odpovídat i kuchyně, která musí být přizpůsobena pokrmům, které se v ní budou připravovat a surovinám, jež se budou používat.
Podstatnou částí je již samotný začátek, kterým je architektonická studie hotelu, penzionu či restaurace. Navrhovaný objekt musí zapadat do tamější zástavby, musí splňovat potřeby zadavatele, požadavky architektů města a předpisy územního plánu. Vše skloubit je obtížná disciplína, ale správné postupy zajistí požadovaný výsledek.
Samozřejmostí je projektová dokumentace hotelů / penzionů se všemi důležitými součástmi jako statický návrh, TZB projekty, požárně bezpečnostní řešení, návrh interiéru pokojů, restaurace apod. V Projekci Machač navrhujeme vše od A do Z, takže ani komunikace s úřady v našem portfoliu nechybí.
Projekty hotelů, penzionů a restaurací dokážeme tvořit po celém Česku a běžně komunikujeme i online na dálku, nejčastěji však navrhujeme v Pardubicích, Hradci Králové, Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci a v jejich širokém okolí.